Titel

Tekst

Opdrachtgever
Alkemade Wonen Roelofarendsveen

Status
.

Internal floor area
.

Doelen en wensen concreet vertalen naar een totaalinrichting met passende producten. Vanzelfsprekend, vinden wij. Voor Alkemade Wonen – een woningcorporatie in Roelofarendsveen – richtte Maasdam het kantoor en de woonwinkel in. Het kantoor kreeg werkplekken voor dertig medewerkers en de woonwinkel moest als plek dienen waar huurders inspiratie opdoen voor hun inrichting of samenkomen voor huurdersbijeenkomsten.

EEN PROGRAMMA VAN EISEN

Wij vertaalden het inrichtingsplan van de interieurarchitect naar concrete producten voor de totaalinrichting: de hand van een programma van eisen van de interieurarchitect: producten die passen bij de organisatie en de manier van werken. En bovendien op elkaar afgestemd in kleur, materialen, akoestiek en sfeer. In het project – dat begon voor de entreemat en vervolgens uitgroeide tot een complete inrichtingsopdracht – vervulde Maasdam optimaal haar rol als adviseur.

CONCEPT, LEVERING EN PLANNING

Naast 650 m2 aan vloerbedekking en PVC-vloeren leverde Maasdam ook het maatwerkmeubilair. De balie in de centrale hal, pantries en kastenwanden zijn hier voorbeelden van. Ook plaatste Maasdam de zonwering en akoestische voorzieningen, waaronder lampen die door viltbekleding geluid absorberen. Daarnaast leverde Maasdam alle werkplekken: bureaus, stoelen, kasten en rolblokken. De rolblokken bekleedden we aan de bovenkant, zodat ze ook als zitplaatsen voor informeel overleg kunnen dienen.

RESULTAAT: EEN HUISELIJKE SFEER

In dit project groeide Maasdam uit tot sparringpartner voor Alkemade Wonen. De samenwerking met het inrichtingsteam is zeer hecht. Projectadviseur Maasdam: “In dit geval resulteerde dat in een sfeer die je ‘huiselijk’ kunt noemen, passend bij de uitstraling van de corporatie’. Die sfeer is in kleurkeuze, meubels en details vertaald. ‘De basiskleur is wit, gecombineerd met kleurige eyecatchers zoals de oranje lampen. Het is hier beslist een stukje huiselijker dan in een standaard kantoor.”