Titel

Tekst

Opdrachtgever
Doove Care Groep

Status
.

Internal floor area
.

De Doove Care Groep wilde deshowroom omtoveren tot een inspirerende omgeving: een omgeving waar klanten kennis opdoen, trainingen volgen en producten uitkiezen om aanschaffen. Doove Care Groep durft innovatief te zijn en wilt dat dan ook overbrengen op haar klanten. Om deze reden schakelde de organisatie Maasdam in. Wij stelden voor om niet alleen om de show-/cursusruimte te optimaliseren, maar ook de entree aangezien daar de klantreis in het kantoor begint. Maasdam regelde het, van ontwerp tot en met realisatie. Een plek die het DNA van de organisatie ademt, is het resultaat van onze totaalinrichting.

EEN OPTIMALE GEBRUIKERSBELEVING

Bij het ontwerp hielden we rekening met de optimale gebruikersbeleving. Elementen die geluidsgolven onderbreken, zorgen voor rust en een goede akoestiek. Dat namen we mee. Maar ook diverse typen meubels, vormen, verhogingen, groene accenten op de muur, houttinten en lichte kleuren hoorden bij het totaalplaatje. Daarnaast bevorderen kleine zitjes met lange tafels de multifunctionaliteit van de ruimte. Uiteraard met voldoende ruimte om producten uit te proberen.

INSPIRATIE EN CONCENTRATIE

Voor de show-/cursusruimte stelde Maasdam diverse concepten voor, met als uitgangspunt een branded workspace. Klanten moesten geïnspireerd worden door de zichtbare producten, anderzijds was concentratie tijdens de trainingen gewenst. Aan ons om een mooie balans te vinden. De spanning zochten we in de vormtaal: zo zorgt een groot, open frame van hout voor een natuurlijke separatie in de ruimte. Daaronder staan zachtroze banken en stoelen, vriendelijk en uitnodigend. De ruimte is niet alleen functioneel ingericht, maar ook esthetisch spannend. Samen met een tevreden klant kijken we terug op een prachtig project dat volgens planning is verlopen.

RESULTAAT

Van interieurontwerp tot en met realisatie. Maasdam voerde de gehele totaalinrichting voor de Doove Care Groep uit. Wat wij ontwerpen, is ook écht uitvoerbaar. De nieuwe inrichting sluit aan op de wensen van de klant. Projecten als deze pakken we van A tot Z op: van het eerste gesprek tot de oplevering. Wij zijn erbij. De klant tijdens het project één aanspreekpunt en dat zorgt voor een heldere communicatie en korte lijnen.

‘‘Als architect zoek je naar de kracht die al aanwezig is in een gebouw. Bij de entree was dat de ronde vorm, die we hebben geaccentueerd met een halfronde balie en een enorme ronde lamp, bestaande uit een reeks kleine lampjes. Door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals een moswand achter een lichthouten balie, straalt de ruimte rust uit.’’ – André van der Ende, Interieurarchitect Maasdam

—— André van der Ende - Interieurarchitect Maasdam