Titel

Tekst

Opdrachtgever
Erasmus Medisch Centrum Rotterdam

Status
.

Internal floor area
.

Patiënten, medewerkers en bezoekers. Allemaal lopen ze in het Erasmus MC over de vloeren van Maasdam. Na meer dan tien jaar voorbereiding en acht jaar bouwen, is eind 2017 het grootste academische centrum van Nederland gerealiseerd. De ontwikkeling van een toekomstbestendig complex in Rotterdam – met meer dan 200.000 m2 aan zorg op een krappe locatie – zorgde voor grote logistieke en organisatorische uitdagingen. Bouwcombinatie Nieuwbouw Erasmus MC kreeg dit project in beheer. Terwijl het bestaande ziekenhuis in gebruik bleef, werd hard gewerkt aan de nieuwbouw. Maasdam leverde voor dit project alle vloeren, gordijnen, vaste vouwschermen en separatiegordijnen.

Lorum ipsum

Het project van het Erasmus MC was zeer groot en bijzonder. Maasdam kreeg een co-makership overeenkomst aangeboden door het Erasmus MC. Wederzijds vertrouwen en vakexpertise vormen de basis van dit contract.

250 m2 VLOERAFWERKING PER DAG

Tijdens het langdurige bouwproces realiseerde Maasdam alle vloeren voor het ziekenhuis: dekvloeren, tapijttegels, maar ook de vloerafwerking met rubber, PVC en linoleum. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor de gordijnen, separatiegordijnen en vouwschermen. In de totaalplanning van de bouw moest er zo’n 250 m2 aan complete vloeren per dag geleverd worden. En dat lukte ons zonder kwaliteitsverlies. Gezien onze jarenlange ervaring met ziekenhuizen schakelden we snel en verliep de communicatie soepel. Indien nodig schakelden we extra vakmensen in. Alles om het project in goede banen te leiden en naar tevredenheid af te ronden.

Lorum

Ipsum

Lorum

Ipsum

Lorum

Ipsum

EXPERTISE IN ZIEKENHUISCULTUREN

Bij het leggen van vloeren in ziekenhuizen, moet je weten wat de cultuur, regels en richtlijnen zijn. Veiligheid, omgangsvormen en hygiëne. Daar weet Maasdam alles van. Steriele, slijtvaste vloeren die makkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. Dat is óns resultaat binnen het academische ziekenhuis in Rotterdam. En daar zijn we trots op!

SAMENWERKING EN ERVARING MET ZIEKENHUIZEN

Maasdam werkt al meer dan dertig jaar in het Erasmus MC en andere ziekenhuizen. Inmiddels weten wij waar ziekenhuizen behoefte aan hebben: toiletten moeten breed genoeg zijn rolstoelen, en dorpels zijn niet handig als je daar met een patiënt in een bed overheen moet.

Eerder werkten we bij het toenmalige Sophia Kinderziekenhuis en het Dijkzigt ziekenhuis. Tijdens het omvangrijke project van het Erasmus MC waren we niet de enige: ruim 2.500 bouwvakkers liepen rond. Dit vergde een goede samenwerking en een strakke projectorganisatie van ons. En dat is zeker gelukt!